«

»

Oct 06

Obavijesti 06.10.2019. – Vinkovci 4

 • Listopadske pobožnosti su svakog dana osim nedjelje u 18:30 sati, bez obzira što ponedjeljkom i subotom nema večernje mise.
 • Sv. mise radnim danom su:
  pon, sr, sub            =7:00 sati     /    ut, sr, čet, pet   =19:00 sati.
 • KATEHEZA (župni vjeronauk) – počinje od sutra. Raspored je u župnim obavijestima. Zato uzmite obavijesti i odazovite se.
  Prvog ponedjeljka u mjesecu nema kateheze, a to je sutra i ubuduće. Kateheze nema ni na državne blagdane i zapovjedane svetkovine.
 • Misa zahvalnica za plodove zemlje i ljudskog rada je danas u 10 sati.
 • U petak neće biti listopadske pobožnosti zbog vjenčanja. Misa je redovito.
 • U subotu 12.10. imamo i večernju sv. misu na kojoj će naš subrat bogoslov Lucijano Čanakdžija svečano obući redovnički habit (ona crna haljina). Na ovu sv. misu vas pozivamo.
  U nedjelju 13.10. u 10 sati Lucijano će položiti svoje prve redovničke zavjete (ispravnije rečeno:  svečana obećanja). Bilo bi lijepo kad bi naša mala crkva toga dana bila punija.
  Ostali naši novaci Mirko i Klemen su u međuvremnu otpali.
  Povodom gore spomenutih slavlja pozivam vas na radnu akciju u petak od 14 sati do mraka. Valja urediti cijelo dvorište i crkvu. Unaprijed hvala.
 • ČITAČI – molim sve zainteresirane za čitanje na svetim misama da se jave u župni ured ili župniku osobno, može i SMS i e-mail i viber.
 • ISPOVIJED U LISTOPADU – molimo roditelje da svoju djecu od 4. razr. i mlade potaknu da dođu barem na jednu listopadsku pobožnost i tom se prilikom ispovjede.
 • Kumstva za školovanje djece u misijama se mogu uplatiti do 10. studenog u iznosu 100 € za srednjoškolca ili 50 € za osnovnoškolca. Posrednik kumstava je misionar fra Ilija Barišić iz Konga.
 • MEĐUGORJE – Župa Vođinci organizira hodočašće u Međugorje 25. – 27. listopada. Pošto mi ove godine nismo išli u Međugorje, možda je ovo prilika za one koji su planirali. Župnik Šiško Ante je duhovni voditelj hodočašća.
 • Nakladna kuća VERBUM i inicijativa 40 dana za život pozivaju vas na predstavljanje knjige „NEPLANIRANO“ 18.10. U 19 SATI U Velikoj gradskoj vjećnici. Gost predavač je Ante Čaljkušić.
  Potresna životna ispovijest: Od ravnateljice klinike za pobačaje do gorljive zagovornice prava nerođenih. Plakat je na ogl. pl.
 • Naviještaju se: Marko Vuković i Ivana Šesto
 • Krsti se: Gloria Plenčić   u 11:30 sati
 • Umrla: Tonka Lakić r. 1949. ukop je sutra 7.10. u 12 sati.

 

KATEHEZA

„Redovito mjesto rađanja i rasta vjernika u vjeri je župna zajednica. Kateheza je u tom kontekstu, crkveno služenje vjeri čovjeka, koji je otvoren djelovanju Duha Svetoga.  Ta i takva služba Crkve nužno se temelji na uvođenju, produbljenju i osvješćenju čovjeka u vjeri. Stanje župne kateheze u pojedinoj župnoj zajednici je, stoga, odraz i slika njezine vitalnosti i njezinih evangelizacijskih nastojanja.“

(Dokumenti II. biskupijske sinode.)

 

Naša župna zajednica nastoji župnoj katehezi dati ono mjesto koje joj pripada. Poštovani i dragi roditelji, uz Vašu podršku kateheza ove župe će biti na zavidnoj razini, a s time i korisna rastu naše djece u vjeri. Molimo Vas da svoju djecu potičete na sudjelovanje u katehezi kao što to činite, primjerice, za nogomet, tenis, rukomet, glazbu, informatiku, engleski…Da, sve će te aktivnosti biti djeci veoma korisne, ali mi kršćani znamo koliko nam je i vjera u životu važna.

INTENCIJE – MISNE NAKANE – raspored misa
NKG 27.

06.10.2019.

Nedjelja

 

 

 

07:00 ++ Marko Šimunić i svi pokojni iz obitelji
10:00 PRO POPULO / ZA NAROD
spomen:
Svi pokojni iz obitelji Lešić i Tuškan

             ++Roza, Franjo i Ivan Ćurković

11:30 ++ Ivan i Adela Jurić
19:00 Na čast Srca Marijina za blagoslov obitelji

Ponedjeljak

7:00 Za blagoslov i zdravlje obitelji Puljić

Utorak

19:00 ++ Mara i Ivo Čeliković

Srijeda

 

7:00 + Katarina
19:00 + Antun Tutić

spomen:+ Katarina

Četvrtak 19:00 Svi pokojni iz obitelji Prskalo i Jezičić
Petak 19:00 ++ Stjepan i Ana Ružić

sp. Na nakanu Božjem milosrđu

Subota

7:00 + Anto Knez

+ Goran Lončarić