«

»

Apr 19

Obavijesti 19.04.2020. – Vinkovci 4

  • Mjere zaštite od zaraze koronavirusom i dalje su na snazi. Najvažnija mjera je #osatnidoma. Socijalni kontakti MORAJU biti svedeni na minimum, posebno kod rizičnih skupina: starije osobe, onkološki bolesnici, plućni bolesnici, dijabetičari, visokotlakaši…
    Broj zaraženih na novou Hrvatske raste ali smanjenim intenzitetom. U našoj Županiji je broj zaraženih nije prešao 30 i u posljednjih nekoliko dana nema novozaraženih. Nadamo da će ovako stroge mjere zaštite biti ublažene za dva tjedna, jer već ovih dana očekujemo slobodu kretanja po cijeloz Županiji bez propusnica. Daj Bože, jer ovako više ne možemo, fali nam sveta misa i pričest.
  • PRIJENOS SV. MISE uživo iz naše crkve možete pratiti na našem fb profilu nedjeljom u 10 i u 19 sati, te od utorka do petaka u 19 sati.
  • Pater Jozo Ivić SAC na Cvjetnicu je imao simptome blažeg moždanog udara. Hitna ga je prebacila u bolnicu na Sveti Duh. Na Veliki petak se stanje vidno pogoršalo, počeo je gubiti svijest, te je na Uskrs hitno operiran u bolnici u Vinogradskoj i od tada do danas je u komi. Izgledi nisu dobri, ali Bogu je sve moguće. Molimo se za njega.
  • RADOVI Svako zlo za neko dobro. Mi ovih epidemijskih tjedana puno radimo oko uređenja. Opločavanje našeg trga napreduje, cijelo dvorište je asfaltirano, zemljani radovi za nadstrešnicu (umjesto garaže) su odrađeni, iskopana je trasa pješačke staze i nasut kamen, obnovljen je parket u kancelariji i dnevnoj sobi, oličene su mnoge prostorije u župnoj kući isamostanu. Slijedećeg tjedna planiramo brusiti parket ispod klupa u crkvi te lakom osvježiti klupe. Za sklanjanje i brušenje klupa trebamo sutra od 15 sati pomagače. Dođite.
  • DRAGI NAŠI PRVOPRIČESNICI danas je trebao biti vaš najsvečaniji i najsvetiji dan, ali na žalost je odgođen za neko bolje vrijeme. Pričest će biti čim nam to prilike dopuste. Lijep vam pozdrav uz napomenu da ne zaboravite što ste naučili o ispovijedi i euharistiji.
INTENCIJE – MISNE NAKANE – raspored misa
BIJELA NEDJELJA

19.4.2020.

Nedjelja

 

 

 

07:00 + Ivan Strinić
10:00 PRO POPULO / ZA NAROD
za ozdravljenje patra Joze
11:30 NEMA MISE
19:00 Za sve članove zajednice ViS i za njihove dobročinitelje te se njihove pokojne.

Ponedjeljak

7:00 ++ Franjo, Jozefina i Terezija Rimpf

Utorak

19:00 ++ Stjepan, Rosa i Jura Marčinko i Stoja Bešlić

Srijeda

7:00 + Josip Jurić
19:00 + Karlo Benić
sp. ++ Ranko i Gordana Kadelburg i Martin Šustić
Četvrtak 19:00 + Đuro Jurković i svi pokojni iz ob.
sp. + Juraj Krznarić i svi ++ iz ob.
sp. + Franko Šeparović
Petak 19:00 ++ Ilonka i Jakov Kantor

Subota

07:00 + Marko Sluganović
sp. + Mato Žderić