«

»

Apr 05

Obavijesti 05.04.2020. – Vinkovci 4

  • Mjere zaštite od zaraze koronavirusom i dalje su na snazi. Najvažnija mjera je #osatnidoma. Socijalni kontakti MORAJU biti svedeni na minimum, posebno kod rizičnih skupina: starije osobe, onkološki bolesnici, plućni bolesnici, dijabetičari, visokotlakaši…
    Broj zaraženih na novou Hrvatske raste te je prešao broj od 1000. U našoj županiji je broj zaraženih blizu 20. Ipak, stanje nije dramatično, što možemo zahvaliti poštivanju propisanih mjera zaštite. Poštujte i odredbu da ne dolazite na sv. mise niti u župni ured. Za komunikaciju koristite mobitel, telefon, SMS, Viber, fb i e-mail.
  • NEDJELJOM MUKE GOSPODINOVE – CVJETNICA  započinje proslava Vazmenih blagdana. Kako slaviti USKRS kad se nismo ispovjedili, kad ne možemo ići na sv. misu, kad se ne možemo pričestiti! Da, pitanje je na mjestu, a evo i odgovora: pratite mise na medijima, a za dodir sa svetim prostorom, dođite u crkvu kad god želite od 6:30  – 20 sati, jer crkva nije zaključana, čak je i širom otvorena radi prozračivanja, na zadnjoj klupi su dezinfekcijska sredstva, koja svakako uprotrijebite i držite se pravila o razmaku od 2 m. Za svoje se grijehe iskreno (savršeno) pokajte, a kad se vremena stabiliziraju potražiti ćete priliku za ispovijed. Ako pak netko ima smrtni grijeh neka potraži odmah svećenika. Smrtni su grijesi: ubojstvo i sudjelovanje u ubojstvu, otpad od vjere ili zatajenje vjere te preljub.
  • PRIJENOS SV. MISE uživo iz naše crkve možete pratiti na našem fb profilu nedjeljom u 10 i u 19 sati, te od utorka do petaka u 19 sati.
INTENCIJE – MISNE NAKANE – raspored misa
CVJETNICA

5.4.2020.

Nedjelja

 

 

 

07:00 + Milan Mataja
10:00 PRO POPULO / ZA NAROD
Za zdravlje i blagoslov obitelji Nol
11:30 nema mise
19:00 ++ Josip i Kata Ivanković

Ponedjeljak

7:00 Zahvala na časat MB

Utorak

19:00 Svi ++ iz ob. Wintergeršt

Srijeda

7:00 + Božo Tustonjić
19:00 Svi ++ iz ob.Mije Iličića
sp. ++ Božo Tustonjić
Četvrtak 19:00 ++ Sofija i Ivan Vidinović
sp.  +Aleksandra Mrnarević
++ Anica i Martin Pauković
Petak 19:00 NA VELIKI PETAK NEMA MISA

Subota
Velika subota

20:00 + Stjepan Grgljanić