«

»

Mar 24

Obavijesti 25.03.2018. – Vinkovci 4

VELIKI TJEDAN
Nedjelja muke Gospodnje
je danas. Na svim misama se kao Evanđelje naviješta Muka po Marku. Na Velikoj sv. misi je ophod s maslinovim grančicama, zato misa počinje vani s blagoslovom grančica. Ulaznu procesiju s grančicama imamo i na Obiteljskoj misi. Na ostalim misama je samo blagoslov grančica.Vaš prilog od maslinovih  grančica ide za misije.

Vazmeni post i nemrs je u obavezan u petak, a preporučen u subotu. Ne budimo minimalisti, a neki idu i ispod minimuma. Neka svako posti kako najbolje zna i može.

Pobožnost KRIŽNOG PUTA je još u utorak redovito, a u petak je poseban križni put, koji obavljamo upravo u vrijeme kad je prema biblijskom izvještaju započeo pravi Isusov križni put.  Zato dođite svi koji niste spriječeni u petak u 9:00 h, da pođemo iz crkve po okolnim ulicama za križem Kristovim.

PRILIKA ZA ISPOVIJED je: pon. – sr. u 18:00 h

Uređenje crkve i dvorišta je u ponedjeljak, utorak i srijedu od 14 h. Dođite koji volite da nam je dvorište lijepo i uredno.

  • Veliki četvrtak – misa večere Gospodnje počinje u 19 h. U ulaznoj procesiji će u crkvu biti unesena sveta ulja koja ćemo donijeti s mise iz katedrale koju naš Nadbiskup služi u 9:00 sati sa svim svećenicima naše nadbiskupije. imamo još obred pranja nogu, rušenje oltara i getsemasku uru.
  • Veliki petak – križni put u 9 h, obredi Velikog petka u 19 h.
  • Velika subota – vrijeme mira, razmatranja, posjeta Božjem grobu. Dežurstvo! Bilo bi dobro da se dovoljno župljana upiše u listu dežuranja kod groba (čuvanje Božjeg groba ili straža kod groba).
  • Vazmeno bdijenje – misa uskrsnuća Kristovog počinje u 20 h kod uskrsnog ognja. Svijeće za ovu prigodu možete nabaviti u predvorju župnog ureda.  „Dolikuje da se svećenici uz pomoć suradnika, pobrinu te se vazmeno bdijenje, ta središnja liturgija čitave godine, pripravi s najvećim stupnjem sadržajne liturgijske svečanosti: s djelatnim i raznovrsnim sudjelovanjem vjernika, s kađenjem te s prikladnim svečanim uresom.“
  • Svetkovina Blagovijesti se potpuno premješta na datum 9. travnja, jer u Velikom tjednu i u Uskrsnopj osmini nema nikakvih drugh blagdana osim Usrksnih.
  • Navještaju se:Vladimir Hamzić i Marta Jovanić
INTENCIJE – MISNE NAKANE
CVJETNICA

25.03.2018.

Nedjelja

 

 

 

07:00 ++ Marko i Marija Bičanić
10:00 Pro populo / Za sve župljane
spomen: ++ Đuro i Martinka Dikonić,  Ruža i Stjepan Vulić
11:30 ++ Mijo i Šima Kozina, Mijo Cicvarić
19:00 ++ Kata i Josip Ivanković

Ponedjeljak

7:00 Na čast BDM
19:00 + Milan Mataja

spomen:Na čast BDM

Utorak

19:00 1 + Ruža Lončarić; sp.: + Luka Mustapić
2 Zahvala

Srijeda

7:00 + Zvonimir Jerkić
19:00 ++ Đuro i Martinka Dikonić, Ruža i Stjepan Vulić
Četvrtak 7:00 NEMA MISE
19:00 + Katica Radić ++ Mijo i Ana Kraljić
Petak 7:00 NEMA MISE
19:00 NEMA MISE samo je obred Velikog petka

Vazmeno bdijenje

7:00 NEMA MISE
20:00 Svi pokojni iz obitelji Krešić i Jelić