«

»

Feb 08

Obavijesti 9.2.2014. Vinkovci

·      KATEHEZA – održava se redovito.
Kateheza je obavezna za sve,  a posebno za 2. i 3. razred OŠ, te 1. i 2. razred SŠ.

·      Krizma – Tko se ne potpiše danas na listu svetih misa od slijedeće će nedjelje dolazit po pečat ili potpis svećenika u sakristiju. Vidim da uljudni poticaji ne donose roda.

·      Proslava crkvenog goda župe Blaženog Alojzija Stepinca  je u ponedjeljak 10. veljače 2014. g. Svečana sveta misa bit će u 11,00 sati u crkvi u Mirkovcima. Lijep je običaj da jedni drugima idemo na slavlja. Zato Vas molim da odete, ako imate vremena.

·      Molitveni vijenac Kraljice obitelji organizira i poziva na hodočašće u
Morovićsvetište Marije Pomoćnice kršćana i duša u čistilištu.
Ide se 2. ožujka oko 8 h. Cijena autobusa je oko 40 kn. Ručak se nosi u torbi. Prijavite se u župnom uredu, najbolje od 16 – 19 h.
Za prijelaz granice je dovoljna osobna iskaznica.

·      Molitveni život župe je u stagnaciji. Pozivam Vas na krunicu i klanjanje utorkom i petkom.  Molitva časoslova je u ostale dane, osim subote, u 18:40 h. Nedjeljom je dovoljna sv. misa.

·      Svjetski dan braka je danas. Muževi i žene, neka Bog blagoslovi vaš brak, a vi danas učinite nešto lijepo i dobro za svoj brak i za svog bračnog druga.
Naše misijke su s puno truda i ljubavi pripremile lijepa srca sporukom. Na izlazu iz crkve ih uzmite, a povodom ovog dana možete nešto donirati za misije.

·      Na Gospu Lurdsku (Dan bolesnika) dođite na krunicu prije mise, a misu ćemo posvetiti našim bolesnicima. Zdrave molim da pomognu bolesnima toga dana doći u crkvu. Biti će i podjela sakramenta Bolesničkog pomazanja. Molitvene nakane za vaše bolesnike možete napisati na papirić i donijeti ih u košaricu pred Gospu. Te ćemo nakana upotrijebiti za molitvu vjernika u sv. misi. Zato ih donesite najkasnije do početka krunice u utorak.

·      Za susret mladih u Dubrovniku treba se prijaviti do 14. veljače. Mogu ići mladi od 16 – 30 g. starosti. Cijena je 250,00 kn.

·      Ženidbu naviještaju Matej Milišić i Vanesa Rožić
Vjenčani
Ivan Kampić i Katarina Jozić