«

»

Apr 08

Obavijesti 09.04.2017.- Vinkovci 4

Cvjetnica-Nedjelja muke Gospodnje 09.04.2017.
Tisak: GK / Veritas /Glasnik Srca I i M /Svjetlo riječi /Crkva na kamenu /
 • Nedjelja muke Gospodnje je danas. Na svim misama se kao Evanđelje naviješta Muka po Mateju. Na Velikoj sv. misi je ophod s maslinovim grančicama, zato misa počinje vani s blagoslovom grančica. Ulaznu procesiju s grančicama ćemo imati i na Obiteljskoj misi. Na ostalim misama je samo blagoslov grančica.
  Vaš prilog uz preuzimanje maslinove grančice ide za misije, Caritas i najveći dio za Nadbiskupijski susret osoba posebnim potrebama koji će se krajem svibnja održati u našoj župi.
 • Pobožnost KRIŽNOG PUTA je još u utorak redovito, a u petak je poseban križni put, koji obavljamo upravo u vrijeme kad je prema biblijskom izvještaju započeo pravi Isusov križni put.  Zato dođite svi koji niste spriječeni u petak u 9:00 h da pođemo iz crkve po okolnim ulicama za križem Kristovim.
  Blagoslov novih postaja križnog puta je na početku pobožnosti križnog puta u utorak u 18:20 h. Molim sve da se odazovu a posebno donatore.
 • Ispovijed je slijedeći tjedan od ponedjeljka do srijede od 18:00 h.
 • PROBA DJEČJEG ZBORA je u četvrtak u 15 h. Na probi trebaju sudjelovati i prvopričesnici, jer ćemo vježbati za proslavu Prve pričesti, koja će biti na bijelu nedjelju u 10 h.  molim sve zboraše i prvopričesnike da se obavezno odazovu.
 • Vazmeni post i nemrs je u petak i subotu. Ne budimo minimalisti, a neki idu i ispod minimuma. Neka svatko posti kako najbolje zna i može.
 • VELIKI TJEDAN počinje danas. Sama riječ kaže, veliki su to dani.
  Veliki četvrtak – misa večere Gospodnje počinje u 19 h. U ulaznoj procesiji će u crkvu biti unesena sveta ulja koja ćemo donijeti s mise iz katedrale koju naš Nadbiskup služi u 9:00 sati sa svim svećenicima naše nadbiskupije.
  Veliki petak – križni put u 9 h.
  Obredi velikog petka počinju 19 h (milostinja je za kršćane u Jeruzalemu)
  Velika subota – vrijeme mira, razmatranja, posjeta Božjem grobu. Dežurstvo! Bilo bi dodro da se dovoljno župljana upiše u listu dežuranja kod groba (čuvanje Božjeg groba ili straža kod groba)
 • Vazmeno bdijenje – misa uskrsnuća Kristovog počinje u 20 h kod uskrsnog ognja. Svijeće za ovu prigodu možete nabaviti u predvorju župnog ureda.
  „Dolikuje da se svećenici uz pomoć suradnika, pobrinu te se vazmeno bdijenje, ta središnja liturgija čitave godine , pripravi s najvećim stupnjem sadržajne liturgijske svečanosti: s djelatnim i raznovrsnim sudjelovanjem vjernika, s kađenjem te s prikladnim svečanim uresom.“
  USKRS – VAZAM neka nitko ne propusti uskrsnu sv. misu. Bilo bi poželjno da sudjelujete na misi bdijenja i na blagdanskoj misi, iako misom bdijenja zadovoljavate obvezu nedjeljne mise.
  Na Uskrs su mise prema nedjeljnom rasporedu, s tim da je na jutarnjoj misi BLAGOSLOV JELA.

RADNA AKCIJA – Uređenje crkve i dvorišta je u ponedjeljak, utorak i srijedu od 15 h. Dođite koji volite da nam je dvorište lijepo i uredno. Treba: mesti, bojati, špahtlati, čupati, škarati, kositi…)

IMAM PRAVO ŽIVJETI – Svako ljudsko biće ima pravo na život. (Hrv. Ustav, čl.21)
I želim zakone koji će me zaštititi. Potpišite peticiju ispred crkve ili je ispunite preko interneta www.prolife.hr/peticija

Susret slijepih i slabovidnih osoba odžat će se u Đakovu 22.4. u prostorima Milosrdnih sestara sv. Križa. Zainteresirani se trebaju javiti u župni ured.

 • HODOČAŠĆA  U:
  LOURDES – svi prijavljeni neka odmah uplate akontaciju od 800 kn. Drugu ratu je dobro uplatiti do početka lipnja. možete donositi nvac kako ga imate.
  RIM – imamo još tri slobodna mjesta.
  MARIJA BISTRICA – Treće subote u svibnju već tradicionalno hodočastimo u M. Bistricu u organizaciji MVKO. Ove godine je to 20.5. Cijena puta je 100 – 130 kn, ovisi o broju osoba iz jedne obitelji.
  MEĐUGORJE  se pomiče za jesen u listopadu, jer je ovog proljeća puno događanja
 • Za pučku kuhinju prikupljamo upotrebljive namirnice. Akcija je do Uskrsa.
 • KATEHEZA  Uskrsna je pauza do Bijele nedjelje
  Ipak krizmanici 2 SŠ imaju katehezu u vidu susreta s krizmateljem u ponedjeljak u 19:30 h.

Umro: Božo Tustonjić r.1956.  Ukop je sutra u 15:00 h


SHKM – VUKOVAR

 • DOMAĆINI – Netko iz obitelji koje primaju goste mora do sredine idućega tjedna (do 13.4.) provjeriti na oglasnoj ploči u crkvi i ispred crkve jesu li ispravni podaci o broju gostiju koje primaju, njihov spol, adresa i Vaš broj mobitela. Ako na popisu nije Vaš broj mobitela ili ga do sada niste ostavili u župnom uredu, to obavezno učinite kako bi gosti mogli u slučaju potrebe s Vama stupiti u kontakt! Broj mobitela ili uočenu nepravilnost obavezno javite u župni ured do sredine idućega tjedna (do 13.4.). Ako ne javite bilo kakve promjene, smatrat ćemo da su Vaši ostavljeni podaci točni.
 • Domaćini trebaju doći po svoje goste u podne, osigurati im ručak u subotu 29.4., noćenje sa subote na nedjelju te doručak u nedjelju 30.4. Mladi će u Vašoj obitelji u subotu biti do oko 16 sati kada ćete ih dovesti na organizirani program u župu. Nedjelju provode u Vukovaru.
 • VEČERA – Gostima je (kojih će biti oko 250) potrebno organizirati zajedničku večeru/domjenak u subotu koja će biti u OŠ Ivana Mažuranića. Pozivam župljane da sudjeluju u pripremanju hrane za naše goste tako što će u školu donijeti već pripremljenu hranu (suhomesnate proizvode složene na pladnju te domaće, slavonske kolače narezane i složene na ukrasne tacne). Tko može pripremiti hranu, neka se što prije javi u župni ured te kaže što će i koliko donijeti, kako bismo bili sigurni što se tiče količina. Pripremljenu hranu donesite u OŠ Ivana Mažuranića od 16 do 16.30 sati, a na ulazu u školu uputit će Vas naš volonter.
 • VOLONTERI - sastanak volontera je u utorak 11.4. u 20 sati. Dolazak je obavezan! Raspodijelit ćemo zaduženja. Dođite na radnu akciju uređenja crkve i dvorišta u ponedjeljak, utorak i srijedu (10.4. – 12.4.) od 15 sati.
 • Nedostaje još 20-ak mjesta za smještaj mladih. Prijavite se odmah!

SVE U VEZI SUSRETA HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI PRATITE NA OGLASNOJ PLOČI NAŠE ŽUPE!


INTENCIJE – MISNE NAKANE
Cvjetnica

09.04.2017.

Nedjelja

 

 

 

07:00 + Barbara Herman
10:00 Misa za narod / Pro populo / Za sve župljane
spomen:++ Jelica i Stjepan Haban + Mirko Njegovan + Božo Tustonjić
11:30 Svi pokojni iz obitelji Mirka Potočnjak
19:00 ++ Ilonka i Jakov Kantor

spomen:+ Stjepan Grgljanić

Ponedjeljak

Jut.++ Goran Lončarić i Ivan DumićVeč.+ Ruža Živković

 

spomen:+ Mato Neralić

Utorak

Samo Več.1.++ Jelica i Stjepan Haban i Mirko Njegovan2.++ Ivan i Mario Ferbežar

Srijeda

Jut.+ Ivanka GrospićVeč.Svi pokojni iz obitelji Nevenke IličićČetvrtakJut.NEMA MISEVeč.+Svi pokojni iz obitelji Mije Iličić

 

spomen: + Ivanka Grospić

Petak

Jut.NEMA MISEVeč.Samo obred Velikog Petka

Vazmeno bdijenje

Jut.NEMA MISE20:00++ Petar i Zorka Kovačević