«

»

Feb 26

Obavijesti 27.2.2022. – Vinkovci 4

 • KORIZMA  počinje u srijedu 2. ožujka.
  Na pepelnicu
  su Mise u 7 i 19 sati. Dođite na Misu da zajedno započnemo korizmu. Obred pepeljenja sastavni je dio liturgije Pepelnice, po čemu je ovaj dan dobio ime. Pepelnica je i Čista srijeda, što znači da se toga dana čistimo od masnoća, užitaka i grijeha. Zato korizmu započnimo postom i nemrsom i dobrim odlukama da se odreknemo svega što nas priječi u živjelju evanđeoskog obraćenja.
  Pobožnost KRIŽNOG PUTA je utorkom i petkom u 18:25 h. Na ovu pobožnost potičimo jedni druge, posebno djecu i mlade.Osim postom i odricanjem korizma nam mora obilovati molitvom, dobrim djelima, revnijim vršenjem svojih dužnosti, čitanjem sv. Pisma, pobožnošću, čišćenjem duše i tijela od svega što nas udaljava od Boga, bližnjih i pravog života u slobodi.
  Ispovijed na početku korizme je korisnija od one pred sami Uskrs. Zato se već sljedećeg tjedna počnite ispovijedati. Nakon ispovijedi donesite pravu i iskrenu  odluku da do Uskrsa nećete griješiti.
 • Koncert duhovne glazbe  „PROGLEDAJ SRCEM“ održava se na Dinamovom stadionu 4. lipnja u 20 sati. Zainteresirani javite se do večeras. Ulaznica je 100 – 150 kn, a prijevoz oko 150 kn. Cijenu ćemo znati kad vidimo broj zainteresiranih.
 • IZBORI za ŽPV i ŽEV odžat će se u nedjelju 13. ožujka. Svoje kandidate za jedno i drugo vijeće napišite na papirić i ubacite u kutiju ispod župnih obavijesti. Uz ime kandidata navedite za koje vijeće ga predlažete.
 • Kampanja 40 dana za život počinje u srijedu. Molitvom zaustavimo pobačaj. Letak uzmite uz župne obavijesti i odazovite se.
 • Župni ured radi utorkom, četvrtkom i petkom od 17 sati do Mise, krnice, klanjanja ili križnog puta te poslije večernjih Misa radnim danom. Poslije Misa nedjeljom samo kratki poslovi (platiti lukno, Misu ili dati dar za Crkvu). Naravno da se možete telefonski dogovoriti i za neko drugo vrijeme.
 • Rusija je napala Ukrajinu.  Rat je. Papa nas poziva na post i molitvu za mir u Ukrajini i u svijetu.
 • KATEHEZA se održava redovito.
INTENCIJE – MISNE NAKANE – raspored misa
8.nedjelja kroz godinu

27.2.2022

Nedjelja

 

 

 

07:00 +Stjepan Krešić

sp. Na nakanu

10:00 Misa za sve župljane / Pro populo
sp. Za uspjeh operacije jedne djevojčice
11:30 + Marko Andrijanić i svi ++ iz obitelji

Sp.Gordana i Ranko Kadelburg

Sp.Martin Šustić

19:00 ++Kata, Branko i Mirko Stanić
sp. ++ Franjo i Manda Peći

Ponedjeljak

7:00 ++Jakov i Kata Grgić

Utorak

19:00 +Pero Marić

Srijeda

7:00 Na nakanu MB
19:00 +Jozo Vranić
Četvrtak 19:00 +Josip Jurić

Sp.++Anica i Ilija Filipović

Petak 19:00 Na Čast Isusovim ranama

Subota

7:00 +Đuro Obradović