«

»

Feb 08

Obavijesti 09.02.2020. – Vinkovci 4

 • Tečaj priprave za ženidbu počeo je 6. veljače u 20 h.
 • Blagdan bl. Alojzija Stepinca proslaviti ćemo jutarnjom i večernjom sv. misom. Svojim sudjelovanjem na jednoj od misa odajmo priznanje tom velikom sinu našeg naroda i Crkve u Hrvata, molimo za njegovu kanonizaciju i utječimo mu se u svojim potrebama.
 • Na Gospu Lurdsku 11.2. pozivamo sve na sv. misu u 19 sati. Moliti ćemo za sve bolesnike. Bolesničko pomazanje mogu tom prigodom primiti osobe koje su ozbiljno oboljele. Kako ne biste na pomazanje išli kao na sv. pričest (svi od djece do starijih), molim Vas da se za pomazanje prijavite u župnom uredu do utorka u 18 sati.
 • SVJETSKI DAN BRAKA se obilježava danas. Iako se sve i svašta proglašava svjetskim danom, smatram da je svjetski dan braka veoma važan. Ne možemo dovoljno naglasiti važnost braka i obitelji u našem društvu. Zahvalimo Bogu na dobrim i uzornim brakovima, molimo za brakove u krizi te za mlade da se odvažnije odlučuju za taj sveti poziv.
 • SHKM – Nacionalni susret katoličke mladeži održava se u Zagrebu 9. i 10. svibnja. Prijave se primaju do 15.3. Kotizacija 30 i prijevoz oko 150 kn – ukupni troškovi oko 180 kn. Kod prijave treba odmah uplatiti 50 kn, a ostatak do početka svibnja. Pozvani su mladi u dobi od 8. razreda do 30 godina.
 • HODOČAŠĆE U ITALIJU I FRANCUSKU organiziramo 10. – 16. 5. Cijena hodočašća je oko 2.500 kn. Uz prijavu valja uplatiti odmah 500 kn akontacije.
  Detaljni raspored hodočašća pogledajte na ogl. pl. i ulaznim vratima.
 • KATEHEZA  se održava redovno prema rasporedu.
  Posebno pozivam učenike 7. i 8. razreda da se od sutra bolje odazovu na katehezu.
 • Krsti se: Petar Čuić sin Tomislava i Suzane r. Bunić (10 sati)

 

KANONSKA VIZITACIJA je 19. veljače 2020.

Ova vizitacija se događa svakih 5 godina. Biskup je prema kanonskim propisima dužan svakih 5 godina posjetiti svaku župu svoje biskupije. Pošto naša nadbiskupija ima i pomoćnog biskupa, za očekivati je da i on pohodi neke župe, a među njima smo i mi. Dakle, naš vizitator je Mons. Ivan Ćurić uz pratnju svećenika Pavla Mikulčića. Tom prigodom biskup se želi susresti sa svim značajnim skupinama u župi, upoznati se s njihovim radom, ohrabriti ih te iznijeti kritike, ako smatra da je potrebno.
Raspored susreta biskupa s pojedinim skupinama će biti objavljen do slijedeće nedjelje.
Kako bi biskup dobio što bolji dojam o našoj župi valja se pripraviti za vizitaciju.
Generalno čišćenje crkvenih zgrada i dvorišta je od ponedjeljka do subote u vrijeme kad tko može, ali je dobro da se po nekoliko osoba dogovori i najavi svoj dolazak.
Molitvena priprava za vizitaciju. Od danas do dana vizitacije molimo se za njen uspjeh! Molimo se zajedno u crkvi, obiteljski u kući te osobno.
Susreti s biskupom će početi oko 10 sati i trajati do večernje mise. Voditelji skupina trebaju pripremiti uvodnu molitvu i/ili pjesmu te kratko predstavljanje rada skupine.
Sv. misa s biskupom je najvažniji dio vizitacije. Na večernjoj sv. misi 19.2. u 19 sati trebaju sudjelovati svi koji ikako mogu, da crkva bude ispunjena do posljednjeg mjesta. Želim da se svi naši zborovi uključe u misno slavlje i što više čitača.
Ekonomski dio vizitacije je odvojen od pastoralnog, te je već obavljen u petak 7. veljače. Vizitator je bio vlč. Mato Gašparović, ravnatelj UZUK-a.

Prošla Kanonska vizitacija je bila 2015. g. u ožujku, a vizitator je bio također Mons. Ivan Ćurić koji je tada bio generalni vikar, a sad je pomoćni  biskup.

 

Nekoliko misli u duhu predstojeće vizitacije:

Župa i župnik su na nutarnji način teološko-eklezijalno povezani s biskupom i cijelom biskupijom.

Župa kao određeni dio Božjega naroda u partikularnoj Crkvi je povjerena pastirskoj skrbi biskupa, koji svojim prezbiterima (svećenicima) kao mudrim suradnicima biskupskoga reda povjerava pojedine dijelove Božjega naroda da oni naviještaju Božju riječ, posvećuju vjernike sakramentima, služe im u pastirskoj ljubavi te upravljaju župnom zajednicom.

Teme za razmišljanje:  opći poziv na svetost, suodgovornost svih službi i karizmi za ostvarenje evangelizacijskog poslanja Crkve, zajedništvo u Crkvi, župa „dom i škola zajedništva“.

Biskup je u Crkvi vidljivi princip jedinstva mjesne Crkve koji se brine „za sve Crkve“ u zajedništvu s papom – Petrovim nasljednikom.

INTENCIJE – MISNE NAKANE – raspored misa
NKG 5.

9.2.2020.

Nedjelja

 

 

 

07:00 ++ Vinko Kevo i svi pokojni iz obiteljispomen:+ Julka Vukoja
10:00 PRO POPULO / ZA NAROD
spomen:+ Josip Viljetić
11:30 ++ Anica i Ilija Filipović
19:00 ++ Jelka i Slavko Mesić

Ponedjeljak

7:00 + Dragica Primorac
19:00 slobodna nakana

Utorak

19:00 + Goran Lončarić

Srijeda

7:00 + Ivica Rosotrunović
19:00 ++Anica i Đuro Mercspomen:+ Ivica Rosotrunović
Četvrtak 19:00 + Dragan Prkačin
Petak 19:00 + Mato Kevo

Subota

7:00 + Antun Majićspomen:+Zvonimir Koščević