«

»

Feb 25

Obavijesti 26.02.2017. – Vinkovci 4

 • Dekanatsko hodočašće u Lurd od 17. do 23. rujna.
  Cijena je 2.670 kn. Prijavite se u župni ured. Plan puta pogledajte na ogl. pl.
 • Hodočašće u Rim je od nedjelje 23. do petka 28. travnja. Cijena je 2.000 kn. Prijavite se dok još ima mjesta. Svi koji su se ranije prijavili neka što prije uplate barem 500 kn po osobi kao potvrdu svoje prijave.
 • MVKO  hodočasti sv. Josipu u Karlovac 11.03.polazak je u 5:00 sati. Prijavite se u župni ured.Cijena puta je 120.kuna.Više pogledajte na ogl.plč.
 • Grančice masline od lanjske Cvjetnice donesite  do utorka da možemo od njih načiniti pepeo za pepeljenje. Obred pepeljenja s pozivom na obraćenje će biti u srijedu u objema misama.
 • KORIZMA počinje u srijedu. Toga dana nemrsite i postite. Svatko neka posti koliko najviše može. Ne budimo minimalisti, koji poste uz dobru ribu misleći samo nek nije meso. Varaju se jer post i nemers je nešto više. Tko dobro ne osjeti glad toga dana, ne može se pohvaliti da je Bogu ugodio i izvršio ono što Crkva traži.
  Đavao se tjera postom i molitvom, riječi su Krista Gospodina. Osim postom korizma nam mora biti bogata molitvom, dobrim djelima, revnijim vršenjem svojih dužnosti, čitanjem sv. Pisma, čišćenjem duše i tijela od svega što nas udaljava od Boga, bližnjih i pravoga života u slobodi.
 • Pobožnost KRIŽNOG PUTA je utorkom i petkom u 18:25 h. Na ovu pobožnost potičimo jedni druge, posebno djecu i mlade.
 • Križni put za mlade je 1. travnja na relaciji VUKOVAR (Memorijalno groblje – crkva Gospe Fatimske). Prijave se primjaju do 24. ožujka. Prijevoz se plaća 25 kn. Braća i sestre plaćaju 50% od cijene.
 • Molitveno bdijenje 40 dana za život održava se ispred ginekološke ambulante u ulici Hrva. kraljeva 76 od 1.3. do 9.4. u vremenu od 7 – 19 h
 • Ekumenski molitveni susret će biti u petak poslije večernje svete mise u našoj crkvi. Pozvani su svi kršćani: katolici, pravoslavci, grkokatolici i protestanti tj. evangelisti. Dođite, da se barem molimo zajedno kad već nismo jedno ili dok još nismo jedno.
 • SHKM u Vukovaru 29/30 travnja
  Za smještaj mladih po obiteljima se prijavilo 49 obitelji koje primaju 142 mladih.Većinom nismo u malim stanovima nego u kućama, zato vas molim iziđite malo iz svoje komocije i primite te mlade, učinite da im boravak među nam bude lijep.Mladi nam dolaze iz Zaprešića, Donje i Gornje Bistre i s Katoličkog sveučilišta u Zagrebu.
  Mladi –  rok za prijavu je produžen do 6.3. Moramo napuniti bus, a nismo još blizu tog broja. Očekujem ovog tjedna vaše prijave.
 • KATEHEZA  neće biti sutra za 7. i 8. razred.
 • Umrla: Snježana Pavlović r. Knezović – ukop je sutra u Tordincima u 15 h.
INTENCIJE – MISNE NAKANE
NKG 8.

26.02.2017.

Nedjelja

 

 

 

07:00 ++ Franjo i Manda Peći
10:00 Misa za narod / Pro populo / Za sve župljane
spomen:
11:30 + Ivan Šimunić
19:00 Kata, Branko, Mirko i Anto Stanićspomen:+ + Franjo i Manda Peći

Ponedjeljak

Jut. Zahvala
Več. ++ Jakov Grgić i Jela Vidović

Utorak

Samo Več. 1. + Ivan Tustonjićspomen: + Ivica Bartulović

             + Mato Neralić

2.

Srijeda

Jut. ++ Vinko i Katica Gadžić
Več. + Pero Marić
Četvrtak Jut. Na čast Predragocjene Krvi Isusove za duševno zdravlje i fizičku snagu majke
Več. Svi pokojni iz obitelji Rubić i Ljubićspomen: + Mato Neralić

Petak

Jut. ++ Slavka i Ante Kelić
Več. Na čast BDM za zdravljespomen:++ Ivan i Ana Kulić

             + Mato Neralić

Subota

Jut. Svi pokojni iz bitelji Kikić
Več. + Nedjeljka Kucljak