«

»

Mar 23

Obavijesti 24.3.2024. – Vinkovci 4

 • Danas na Cvjetnicu Velika Misa (u 10 sati) počinje vani kod stola s maslinovim grančicama. Nakon blagoslova maslinovih grančica kreće svečana procesija prema crkvi gdje se nastavlja sv. Misa. Današnje evanđelje je navještaj Muke Gospodnje. Muku će pjevati pjevač evanđelja, svećenik i mješoviti zbor.
  I obiteljska Misa danas počinje vani s blagoslovom maslinovih grančica. Muku će po ulogama recitirati učenici sedmog razreda sa svojim vjeroučiteljem Marijanom.
  Na jutarnjoj i večernjoj Misi će biti samo kratki obred blagoslova grančica bez svečanog ophoda.
 • Za SHKM u Gospiću do sad su prijavljene četiri djevojke. Prijaviti se može još do večeras. Cijena prijevoza i kotizacije je 50 €, a župna blagajna snosi 20, tako da mladi plaćaju samo 30 €.
 • VELIKI TJEDAN
  Pobožnost KRIŽNOG PUTA je još u utorak u 18:25 i u petak u 9 sati. Križni put u petak je u crkvenom dvorištu. Dođite svi, jer ima dovoljno mjesta. Neka dođe i staro i mlado pa i dječica u kolicima.
  Darovi za maslinove grančice idu za misije, pučku kuhinju i caritas.
  Misa Večere Gospodnje je na Veliki četvrtak u 19 sati. U ulaznoj procesiji se u crkvu unose sveta ulja koja će se toga dana donijeti iz katedrale. Poslije Mise s obredom pranja nogu je „rušenje Oltara“ i Getsemanska ura.

Obredi Velikog Petka su u petak  u 19 sati. Obredi sadrže: ulaz s prostracijom, pjevani navještaj muke po Ivanu, čašćenje svetog križa te propovijed i pričest.

Vazmeni post i nemrs je obvezan u petak, a preporučen i u subotu. Ne budimo minimalisti, a neki idu i ispod minimuma. Neka svatko posti kako najbolje zna i može. O kruhu i vodi je najbolji post, ali to nije za svakoga.
„Zakon nemrsa obvezuje one koji su navršili četrnaestu godinu života (dakle do kraja života); zakon posta pak obvezuje sve punoljetne sve do započete šezdesete godine života. Neka se pastiri duša i roditelji ipak brinu da se oni koji zbog maloljetnosti nisu obvezni na post i nemrs pouče o pravom smislu pokore.“ (Kodeks kanonskog prava  kan 1252)

Na Veliku subotu od 7 sati do Mise bdijenja je prilika za posjetiti Božji grob. Za „stažu kod Božjeg groba se upišite u listu na panou kod ulaza u crkvu.
Misa bdijenja („uskrsna ponoćka“) je u 20 sati i počinje vani kod vazmenog ognja. Ponesite svijeće za službu svjetla. Svijeće možete nabaviti i ispod nadstrešnice (garaže) uz samostan.  Kod službe svjetla pripazite kako ne biste otopljenim parafinom uneredili crkvu.

 • Čišćenje i uređivanje crkve i okoliša za Uskrs je u utorak od 7:30 do 18:00 sati. Možete doći u svako vrijeme koliko tko može. Tko ne može doći u utorak neka dođe u srijedu. Poziv vrijedi prije svega za već postojeće grupe za spremanje crkve, a i za sve župljane.
 • Mise na Uskrs su redovite nedjeljne u 7, 10, 11:30 i 19 sati. Blagoslov uskršnjeg jela je nakon jutarnje Mise – svoje korpice označite imenom i ostavite pod nadstrešnicom kako vam ne bi smetale na Misi)
 • Biskupijski susret slijepih i slabovidnih osoba održava se 6. travnja u Đakovu s početkom u 9.30 sati.
 • HRT  donosi prilog o bibliji u životu Crkve na Cvjetnicu (danas) u 9:30 sati. U prilogu sudjeluju Dr. Boris Vulić i p. Ilija Sudar.
 • Svetište Božjeg milosrđa na Ovčari kod Đakova slavi svoj dan 7. travnja na Mladi Uskrs. Više inf. na ogl. pl.
 • RADOVI na novom parkiralištu i kolnom ulazu se nastavljaju. Izdana je dozvola, izvođač odabran, a zid prema susjedima je u izgradnji, naime započelo se s kopanjem temelja. Mole se župljani da se ponovo pokrenu s donacijama za radove. Neka svatko da prema svojim mogućnostima. Lani smo na tu nakanu prikupili 3.468,00 eura.
 • KATEHEZA se ne održava do ponedjeljka 8. travnja.
  Prvopričesnici imaju poseban raspored.
  Proslava Prve pričesti je u Bijelu nedjelju 7. travnja u 10 sati. Toga dana neće biti sv. Mise u 11:30 sati. Na Misi Prve pričesti sudjeluju Dječji i Mješoviti zbor. Prvopričesnika imamo samo 22 i to 6 dječaka i 16 djevojčica
 • Krsti se: Toma Tustonjić, sin Blaža i Mije r. Bilić (u 11:30)
 • Umrla: Manda Čičić
 • Nude se proslave USKRSA i Cvjetnice u raznim hotelima, toplicama i jadranskim odmaralištima… Na te se ponude mogu odazivati svjetovni ljudi, a mi katolici svoje Vazmene blagdane slavimo u svojim obiteljima i župama.
INTENCIJE – MISNE NAKANE – raspored misa
CVJETNICA

24.3.2024.

Nedjelja

 

 

 

07:00 + Štefica Kojić
sp. + Tomislav Fabijan
10:00 Misa za sve župljane / Pro populo
Zahvala za ozdravljenje člana obitelji
+ Manda Čičić
11:30 + Zvonimir Koščević
sp. ++ Šima Kozina i Ljiljanka Sivrić
19:00 Za zdravlje obitelji Pisačić

Ponedjeljak

19:00 Za zdravlje Božene i Luke Kujundžija
sp. ++ Anica i Mihovil Pemper

Utorak

19:00 ++ Kata, Ivan i Zlatica Benić

Srijeda

7:00 Nakana MB
19:00 ++ Luka, Ivka i Nediljko Mustapić
Četvrtak 09:00 Misa posvete ulja u katedrali
19:00 Zahvala MB za ozdravljenje
(Misa večere Gospodnje s obredom pranja nogu)
Petak 19:00 Navještaj Muke, čašćenje Križa, sv. Pričest

NEMA MISE -

Subota

7 – 19:30 Velika subota je dan priprave za Uskrs. Nezaobilazan je dolazak na „Božji grob“
20:00 MISA BDIJENJA
Nakana: za sve pokojne iz obitelji Vranić

NEDJELJA

USKRS

 

7:00 + Ivan Strinić
sp.: + Franjo Tolić+ Marija Nol ++ Ilija i Liza Lešić
10:00 Misa za sve župljane / Pro populo

 

11:30 + Vlado Posavec
19:00 ++ Vedran i Đuro Jurković i svi ++ iz obitelji
sp. Svi ++ iz ob. Rubić i Ljubić
sp. ++ Antun i Ante Peša