«

»

Feb 10

Obavijesti 11.2.2024. – Vinkovci 4

 • Gospa Lurdska je danas. Molimo za naše bolesnike, da njihova patnja bude svima spasonosna. Svoje bolesnike ćemo najbolje u sv. Misi prikazati Božjem milosrđu.
  Na večernjoj MISI sudjeluju članice Društva Hrvatska žena Vinkovci, a poslije Mise u 20 sati su predavanja u župnoj dvorani na temu: Razvoj palijativne skrbi u Vukovarsko-srijemskoj županiji (Čalić Margareta)  i Inovativni pristupi palijativnopj skrbi i skrbi o starijim osobama (Martina Šmuc).
 • Korizma počinje u srijedu. Donesite do sutra na večer  lanjske maslinove grančice kako bismo napravili pepeo za pepelnicu.
  Na pepelnicu su Mise u 7 i 19 sati. Dođite na Misu da zajedno započnemo korizmu. Obred pepeljenja sastavni je dio liturgije Pepelnice, po čemu je ovaj dan dobio ime. Pepelnica je i Čista srijeda, što znači da se toga dana čistimo od masnoća, užitaka i grijeha. Zato korizmu započnimo postom i nemrsom i dobrim odlukama da se odreknemo svega što nas priječi u življenju evanđeoskog obraćenja.
  Pobožnost KRIŽNOG PUTA je utorkom i petkom u 18:25. Na ovu pobožnost potičimo jedni druge, posebno djecu i mlade.
  Ispovijed na početku korizme je korisnija od one pred sami Uskrs. Zato se već sljedećeg tjedna počnite ispovijedati. Nakon ispovijedi donesite pravu i iskrenu odluku da do Uskrsa nećete griješiti ili barem ne velike grijehe.
 • Seminar za župne/crkvene GLAZBENIKE održava se u subotu 17. veljače u Đakovu. Glazbenici neka se prijave u župni ured ili župniku osobno.
 • SHKM (Susret hrvatske katoličke mladeži) održava se u Gospiću 4. svibnja ove godine. Geslo susreta je: „Raduj se za svoje mladosti“ (Prop 11,9). Prijave se vrše putem interneta: https://shkm.gospicko-senjska-biskupija.hr/. Osim ove službene prijave, neka se mladi prijave i u župni ured radi organizacije prijevoza i radi uplate kotizacije i putnih troškova. Na sudjelovanje su pozvani mladi od 14 do 35 godina. Kotizaciju od 10€ po osobi preuzima župa, a cijena prijevoza će biti naknadno javljena.
 • KATEHEZA (župni vjeronauk) se održava redovito.
 • Umro: Damir Nikolac, r. 1975.
INTENCIJE – MISNE NAKANE – raspored misa
NEDJELJA KROZ GODINU 6.

11.2.2024.

Nedjelja

 

 

 

07:00 ++ Miroslav i Nada
10:00 Misa za sve župljane / Pro populo
++ Pavo i kata Sabolski ++ Anica i ilija Filipović
11:30 ++ Nikola i Slava Palian
19:00 Sve ++ članice društva Hrvatska žena
sp. Za ozdravljenje jednog svećenika

Ponedjeljak

7:00 + Marijana Fridrich

Utorak

19:00 + Ica Rosotrunović

Srijeda
pepelnica

7:00 Nakana MB
19:00 + Dragan Prkačin
Četvrtak 19:00 ++ Pavo i Marija Ripić
sp. + Zvonimir Koščević
Petak 19:00 + Antonija Tustonjić
sp. + Ruža Grizelj

Subota

7:00 Na čast Sv. Obitelji na nakanu

NEDJELJA

18.2.

 

7:00 Svi ++ iz obitelji Balić
10:00 Misa za sve župljane / Pro populo

 

11:30 Zahvala obitelji Tolušić
19:00 ++ Rafael, Veronika i Damir
sp. Za sve članove zajednice vjera i svjetlo, za njihove dobrotvore i sve njihove pokojne.