«

»

Sep 30

Obavijesti 01.10.2017. – Vinkovci 4

 

 • Obiteljska i dječja sv. misa je svake nedjelje u 11:30 h. Veoma je dobro i pohvalno da cijela obitelj ide zajedno na misu. Preporučamo dolazak pješice kao svjedočanstvo za vjeru, obitelji život.
 • Listopadske pobožnosti počinju sutra. Pola sata prije večernje mise molimo krunicu i lauretanske litanije te druge molitve Gospi. U listopadu neće biti klanjanje petkom nego krunica.
  NEMA LISTOPADSKE POBOŽNOSTI u petak i subotu zbog vjenčanja
 • ZAHVALNICA za plodove zemlje i ljudskog rada će biti slijedeće nedjelje u 10 h. U subotu prije podne će biti uređivanje crkve za zahvalnicu te vas molim da se odazovete na ovu akciju od 08:30 h na dalje. U nedjelju na Veliku misu dođite u narodnim nošnjama i ponesite košarice za prinos darova. Nošnje mogu biti iz raznih krajeva odakle već tko dolazi ili ima nošnju.
 • Hodočašće u Međugorje je 20.10. – 22.10. Cijena je 350 kn. Prijavite se u župni ured. Za više članova iz obitelji i djecu i mlade dajemo poust.
 • Milijun djece moli zajedno za mir.  18.listopada u 9 sati ujutro neka svatko moli krunicu ili barem jednu deseticu. Može se moliti i u drugo prikladno vrijeme. Pogledajte plakat na ogl. pl.
 • Za školovanje djece u misijskim zemljama može se uplatiti po 100 € do sredine studenog. Misionar fra ilija Barišić se zahvaljuje za sva dosadašnja kumstva. Novi donatori se mogu uključiti, a naravno da se može i odustati ako netko više nije u stanju u tu svrhu izdvajati spomenuti iznos.
 • ZBOROVI su počeki s probama: mješoviti zbor srijedom u 18:30 / zbor mladih subotom u 16:30 / dječji zbor subotom u 10:30 h. Molimo sve članove da budu redoviti, a uvijek su dobrodošli novi članovi zborova.
 • KATEHEZA se počinje održavati slijedećeg tjedna. Raspored je u župnim obavijestima.
  Ispovijed školske djece je ovog tjedna svake večeri od 18:30 h. Roditelji trebaju svoju djecu poslati na ispovijed ili još bolje s njima doći na ispovijed i misu.
 • NOVICIJAT naše družbe u subotu na večer u našem samostanu započinju tri novaka: Lucijano Čanakdžija, Klemen Krpan i Mirko Barun. Novacima želimo lijep i koristan boravak u našoj zajednici i župi.
 • Knjižara UPT će slijedeće nedjelje ponuditi knjige duhovne temeatike poslije misa.
 • Edukacija karitasovih djelatnika i volontera održava se 4.10. s početkom u 16:30  u župnoj dvorani u Ivankovu. Tema seminara je: Siromasi – blago Crkve.
 • Dani crkvene glazbe 20. – 21. 10. na Katoličkom bogoslovnom fakultetu. Tem je: Liturgijska glazba korizmenog vremena.
 • Navještaju se. Darko Janović i Nikolina Marčinko
 • Vjenčani su: Andro Artuković i Elena Zakšek
 • Krsti se: Andrej Kampić sin Ivana i Katarine r. Jozić

TAJ ISUS ME PROVOCIRA!

Ja se sekiram, a on mi veli: Oprosti! Ja se plašim, a on mi govori: Budi hrabar! Ja sumnjam, a on kaže: Imaj povjerenja! Ja se loše osjećam, a on kaže: Smiri se! Ja želim ostati sam, a on me poziva: Dođi i idi sa mnom! Ja nagomilavam blago, a on mi zapovijeda: Ostavi ga! Ja kujem planove, a on zahtjeva da ih napustim. Ja tražim sigurnost, a on govori: Ja ti je ne obećavam! Ja hoću živjeti, a on želi da žrtvujem svoj život. Ja želim igrati ulogu šefa, a on mi veli: Pokušaj služiti! Ja želim naređivati, a on govori: Slušaj! Ja želim sve iskusiti, a on govori: Vjeruj! Ja tražim očiglednost, a on mi govori u prispodobama. Ja volim poeziju, a on mi konkretno govori. Ja volim svoj mir, a on želi da budem nemiran. Ja želim nasilje, a on mi priča o miru. Ja hvatam za mač, a on hoće da ga vratim u korice. Ja tražim osvetu, a on veli: Okreni drugi obraz! Ja govorim o miru, a on je došao donijeti mač. Ja želim ublažiti stanje, a on veli da je donio oganj na zemlju. Ja želim da se uzvisujem, a on zahtijeva da budem kao dijete. Ja se želim sakriti, a on veli: Pokaži svoju svjetlost! Ja tražim prvo mjesto za stolom, a on hoće da zauzmem posljednje. Ja želim biti na svijećnjaku, a on govori: Moli u skrovitosti!

Ne! Takva Isusa doista ne razumijem! On me provocira! Poput mnogih njegovih sljedbenika mogao sam si izabrati drugog učitelja, koji bi bio jasniji i manje provokativan. Ali, kao i Petar, ne poznajem drugoga koji bi poput njega imao u sebi riječi vječnoga života!

SVJETSKI DAN HOSPICIJ AI PALIJATIVNE SKRBI 14.10.

Pozivamo Vas da ovu nakanu uključite u molitve za vrijeme euharistijskg slavlja u nedjelju 14. listopada:

Gospodine, spominjujći se danas Svjetskoga dana hospicija i palijativne skrbi k tebi vapimo za sve teško bolesne i umiruće koji su potrebni stalne skrbi u bolnicama, hospicijima ili se nalaze u obiteljskim domovima: pogledaj njihove patnje i okrijepi ih, a svim akoji za njih skrbe daruj istinski duh ljubavi i služenja, molimo te!

Dobro je da na ovu nakanu molimo stalno, jer su zaista najpotrebitiji oni koji su pritisnuti teškim i neizliječivim bolestima te umirući.

INTENCIJE – MISNE NAKANE
NKG 26.

01.10.2017.

Nedjelja

 

 

 

07:00 Na nakanu BDM za zdravlje
10:00  
11:30 Svi pokojni iz obitelji Stojak
19:00 ++ Mijo i Šima Kozina i Mijo Cicvarić

spomen: ++ Filip Šusto i Stjepan i Slava Skrenković

Ponedjeljak

Jut. Za zdravlje i blagoslov putnika
Več. + Anđa Prkačin

Utorak

Samo Več.   ++ Marko i Franjo Šimunić
  Zahvala

spomen:++ Ruža i Luka Babić i  Vlado Šepec

Srijeda

Jut. Za sretnu operaciju koljena
Več. Svi pokojni iz obitelji Gačić

spomen: + Božo Tustonjić

Četvrtak Jut. Za sretan povratak
Več. + Božo Tustonjić

Petak

Jut. ++ Željko Nalbani i svi pokojni iz obitelji
Več. Svi pokojni iz obitelji Zlate Šimunić

Subota

Jut. + Božo Tustonjić
Več. Svi pokojni iz obitelji Janje i Milana Ivanko

spomen: + Etelka Paver