«

»

Mar 28

Obavijesti 29.3.2020. – Vinkovci 4

  • Mjere zaštite od zaraze koronavirusom i dalje su na snazi. Najvažnija mjera je #osatnidoma. Socijalni kontakti MORAJU biti svedeni na minimum, posebno kod rizičnih skupina: starije osobe, onkološki bolesnici, plućni bolesnici, dijabetičari, visokotlakaši…
    S jučerašnjim danom imamo 6 zaraženih osoba u našoj Županiji, ako smo do sad bili neozbiljni, sad imamo dodatni razlog strogo provoditi mjere zaštite. Poštujte i odredbu da ne dolazite na sv. mise niti u župni ured. Za komunikaciju koristite mobite, telefon, SMS, Viber, fb i e-mail.
  • PRIJENOS SV. MISE uživo iz naše crkve možete pratiti na našem fb profilu nedjeljom u 10 i u 19 sati, te od utorka do petaka u 19 sati.
  • SHKM – Susret katoličke mladeži u Zagrebu 9. i 10. svibnja je odgođen i neće se održati u ovoj 2020. godini.
  • KATEHEZA  se ne održava dok nema nastave.

Peta je korizmena nedjelja.

UZ DANAŠNJA ČITANJA:
Bog daje život mrtvima. – Bog u koga vjerujemo jest Bog Živi. On će nas uskrisiti u posljednji dan kao što je uskrisio Isusa Krista. Takva vjera i nada trebale bi preobraziti sav naš sadašnji život i pomoći nam da nadvladamo sva iskušenja i protivljenja ovoga sadašnjeg vremena. S vjerom i nadom ćemo prebroditi trenutnu zdravstvenu krizu zbog koronavirusa, nevolje zbog potresa u Zagrebu, te gospodarsku krizu koja već nastupa, a sigurno će se i nastaviti i pojačati što duže bude trajala opasnost od zaraze tim opasnim virusom.

1 ČITANJE – Ez 37, 12-14

Otvorit ću vaše grobove. –  Jeruzalem je u ruševinama, a narod je u izgnanstvu. Izrael očajava u svoju budućnost i tjeskobno se pita nije li sve svršilo. Tad mu prorok Ezekiel upućuje riječ utjehe: Bog Izraelov je Bog živi. Ako i mrtav bude Božji narod, oživjet će i nanovo će zadobiti svoja prva. Božja je vjernost moćnija od smrti.

PRIPJEVNI PSALAM:  130 (129), 1-2, 3-4. 5-6ab. 6c-8

U Gospodina je milosrđe i obilno je u njega otkupljenje.

2 ČITANJE  Rim 8, 8-11

Ja sam Uskrsnuće –  Uskrisujući Lazara, isus se objavljuje kao davatelj života. Vjerovati u Isusa kao Sina Božjega znači vjerovati da onajkoji uz njega prione neće umrijeti. Ispovijest vjere kršćana ne bi se smjela razliokovati od ispovijesti Martine vjere. „Ali i sada znam, što god zaišteš od Boga dat će ti“.

PJESMA PRIJE EVANĐELJA: Iv 11, 25b i 26

Ja sam uskrsnuće i život, govori Gospodin; tko vjeruje u me, neće umrijeti nikada.

EVANĐELJE Iv9, 1-41

Duh je Život – Duh koji je dan vjernicima jest Duh Isusa Krista. Kao što je on uskrsnuo od mrtvih, tako će uskrsnuti i oni koji žive od njegova Duha. Kristova sudbina predoznačuje sudbinu kršćanina. S Kristom nam valja živjeti, ljubiti, trpjeti, nositi svoj križ, umrijeti i biti uskrišeni.

INTENCIJE – MISNE NAKANE – raspored misa
5. KORIZMENA

29.3.2020.

Nedjelja

 

 

 

07:00 ++ Marko i Marija Bičanić
10:00 PRO POPULO / ZA NAROD
spomen: ++ Martinka i Đuro Dikonić
spomen: + Kata Radić
11:30 NEMA MISE
19:00 + Monika Cvitković

Ponedjeljak

7:00 + Kata Benić

Utorak

19:00 + Ivan Strinić
sp: Stjepan i Ana Bebek i Danica Vekić

Srijeda

7:00 NEMA MISE
19:00 ++ Katica i Božidar Kovačević
sp.: + Marija Dir
Četvrtak 19:00 ++ Valentin i Kata Astaloš
Petak 19:00 + Antun Svirac

Subota

7:00 ++ Marija i Mato Stanković