«

»

Mar 21

Obavijesti 22.03.2020. – Vinkovci 4

 • Zbog opasnosti od zaraze koronavirusom do daljnjeg nema nikakvih okupljanja u župi, pa tako ni na sv. misama. Mise će župnik služiti sam ili u koncelebraciji s vlč. Markom. U svaku sv. misu uključujemo sve vas dragi vjernici.
  Zahvaljujemo dragom Bogu što u našoj okolici još nema zaraženih, ali neka nas to ne ohrabri za nepoštivanje mjera zaštite. Dapače, pazimo maksimalno na svoje i tuđe zdravlje i hrabro poštujmo mjere zaštite koje su propisale civilne i crkvene vlasti. Doći će opet vremena u kojima ćemo se okupljati i zajedno slaviti Boga, a do tada slavimo Ga svatko kod svoje kuće. Obiteljski kontakti nisu zabranjeni, pa ovo vrijeme iskoristimo za „više obitelji“.
 • PRIJENOS SV. MISE uživo možete pratiti danas na našem fb profilu u 10 sati, a od ponedjeljka preko youtube-a.
 • PUČKA KUHINJA prikuplja namirnice. Odložite ih u predvorje crkve.
 • SHKM – Susret katoličke mladeži u Zagrebu 9. i 10. svibnja. Nije još poznato hoće li se održati.
 • TJEDAN SOLIDARNOSTI i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH.
  Milostinja prošle nedjelje za tu svrhu je iznosila 2836,80 kn
 • KATEHEZA  se ne održava dok nema nastave.
 • RADOVI: opločnjaci se  postavljaju, veoma sporo jer je postavljanje zahtjevno zbog mustre koja je predviđena projektom.

Četvrta nedjelja korizme je „radosna nedjelja“. Iako nam prijeti opasnost od virusa, budimo radosni u Gospodinu, ne bojmo se! Jer da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim jer ti si sa mnom.

UZ DANAŠNJA ČITANJA:

Bog prosvjetljuje svoj narod. Današnja biblijska čitanja pozivaju nas da mijenjamo svoj sud. Obraćenje je prazna riječ ako ono ne uvjetuje promjenu mišljenja, ako nas ne nauči suditi ne po prividu i prema ocjeni svijeta koji je postao poganski, već u skladu s evanđeljem. Vjera je nov pogled na sve stvari.

1 ČITANJE – 1 Sam 16, 1b. 6-7. 10-13a

Gospodin gleda što je u srcu. David je najmlađi sin u obitelji. Prema običajima tadašnjeg vremena on nije takoreći imao nikakva prava te je morao u svemu davati prednost starijoj braći. No Bog, koji gleda u srce čovjekovo, sudi drugačije od ljudi.

PRIPJEVNI PSALAM: 23 (22), 1-3a. 3b – 4.5.6

Gospodin je pastir moj, ni u čem ja ne oskudijevam.

2 ČITANJE  Ef 5, 8-14

Hodite kao djeca svjetlosti –  Vjera je svjetlost. Stoga povjerovati znači promijeniti način poimanja, sve stvari gledati novim pogledom, naučiti se razlikovati dobro od zla. Kršćaninovo ponašanje mora biti svjedočanstvo tog novog svjetla.

PJESMA PRIJE EVANĐELJA: Iv 8,12b

Ja sam svjetlost svijeta, govori Gospodin; tko ide za mnom imat će svjetlost života.

EVANĐELJE Iv9, 1-41

Zadobiti vid – Za Ivana je svako čudo ujedno i znak. Isus, iscjeljujući slijepca od rođenja, očituje se kao onaj koji otvara naše oči pravome svjetlu. Tko prihvaća vjeru i prima krsnu milost, oslobađa se sljepoće i zadobiva vid, prelazi iz tame u svjetlost, od neznanja u pravu spoznaju.

INTENCIJE – MISNE NAKANE – raspored misa
4 korizmena

22.3.2020.

Nedjelja

 

 

 

07:00 ++ Mario i BrankoŠarić
10:00 Za sretan porod Katarine i za blagoslov obitelji
sp. zahvala
19:00 ++ Stjepan i Vera Benić

Ponedjeljak

7:00 Za sve ++ iz obitelji TadijeKolaka

Utorak

19:00 + Štefica Kojić
Srijeda 19:00 + Šima Kozina i Ljiljanka Čolić
sp. Zahvala obitelji Prgomet
sp. Na čast Bezgrešnom Srcu Marijinu
Četvrtak 19:00 ++ Kata Rugašević i Anica Batković Komšić
Petak 19:00 + Luka Mustapić

Subota

7:00 ++ Martinka i Đuro Dikonić